Hvorfor er daily fantasy sport så populært i Danmark?

Sport

Mere end 200.000 fans skabte 515.000 fantasy hold i Danmark i 2018. Det betyder at der næsten blev oprettet et nyt hold i hvert minut i løbet af 2018. Det vil sige at mere end 3,5 procent af den danske befolkning spillede spillet.

Hvad er Daily Fantasy Sport?

Hvis du har hørt om fantasy spil, kan du hurtigt sætte dig ind i hvad daily fantasy sport er. Hvis du ikke har hørt om nogen af delene er det stadigvæk et simpelt koncept. Der er tale om daglige manager spil online hvor du kan udnytte din viden om din favorit sportsgren som fx fodbold og sammensætte dit drømmehold i Superligaen, Champions League, til VM og meget mere.

Fantasi er, som navnet antyder, en stor del af daily fantasy sport, da du har frit valg på alle hylder. Du kan fx sætte ærkerivalerne Lionel Messi og Cristiano Ronaldo på et og samme hold. Det gør de fleste, da de anses som de bedste fodboldspillere i hele verden og derfor er de naturlige valg til drømmehold.

Der findes ordinære fantasy spil og daily fantasy spil. Med daily fantasy sport foregår det hele i løbet af en begrænset tidsperiode på 24 timer hvor du dyster mod de andre fantasy-hold. Her har du mulighed for at vinde kolde kontanter, hvis din træner og dit hold præsterer som de skal.

Men er det en sport?

Et af de hotteste emner for tiden er hvorvidt esport er en sportsgren. Spørger du bookmakerne vil de sikkert sige ja. Der er i hvert fald flere kampagner hos bet365, som kan bruges til at oddse på eSport begivenheder. Hvorvidt Daily Fantasy Sport eller eSport er en sport kan altid sammenlignes med andre anerkendte sportsgrene som fx skak. Selvom at man ikke er fysisk aktiv er der en tæt tilknytning til sport, især når kommer til taktik og strategi.

Hvilke sportsgrene er der?

Daily Fantasy Sport er meget mere end fodbold. Faktisk er der mulighed for at oprette fantasy hold inden for 23 forskellige sportsgrene som fx cykling, håndbold, amerikansk fodbold, ishockey, Formel 1, fodbold og meget mere.

Størstedelen af brugerne er mænd. Statistikken viser at omkring 82 procent af Daily Fantasy brugerne er mænd og derudover viser anden statistik også at omtrent 70 procent af brugerne vælger at spille det via mobilen.

Hvorfor er det populært?

Daily fantasy sport er populært fordi det er et utroligt socialt spil. Det kan sammenlignes med Fortnite, som også er blevet til en global sensation fordi man dyster mod venner online.

I såvel Fortnite som Daily Fantasy spil her hvor mænd (og kvinder) har mulighed for at vinde håneretten over for kollegaer, venner, klassekammerater osv. Netop daily fantasy sport er populært fordi den begrænsede tidsperiode tilføjer ekstra spænding og adrenalin, som normalt er med til at gøre pengespil så populære som de er.

Sidste års succes med daily fantasy sport i Danmark var tæt forbundet med VM i fodbold i Rusland i juni sidste år. I Daily Fantasy Sport er der mulighed for at oprette mini ligaer og mere end firs procent af sidste års mini ligaer blev oprettet i forbindelse med verdensmesterskabet i fodbold.

Der var endda mere end 4000 virksomhedsrelaterede mini ligaer. Dette beviser blot hvor meget folk går op i at kunne dyste mod kollegaerne. Selvom at der er mulighed for at vinde kontanter og andre præmier er det ofte æren og håneretten, som de fleste sætter mest pris på.