Det skal du vide om at spille dart i Danmark

Sport

Der er mange som tror, at det at spille dart er noget som du gør på en mørk røgfyldt bar, men faktisk er dart en meget populær sport som spilles over hele verden og har flere dartspillere som spiller på topplan. I denne artikel ser vi på nogle af de ting som du skal vide om at spille dart i Danmark.

Dartspillere i Danmark

I Danmark er det Dansk Dart Union (DDU) som arrangerer de forskellige mesterskaber i dart som afholdes i Danmark. Det er også DDU der står bag landsholdet med et seniorlandshold og et juniorlandshold som spiller med i de store internationale konkurrencer. DDU blev oprindeligt stiftet i 1965 og har i dag mere end 3.000 medlemmer som er fordelt over hele landet, der er i dag mere end 115 dartklubber i landet. Antallet af dartspillere i Danmark er fordoblet i løbet af de seneste otte år og interessen har aldrig nogensinde været højere for dansk dart, end den er i dag.

Det koster det at komme i gang med at spille dart

Det er relativ billigt at komme i gang med at spille dart, men hvis man gerne vil spille på professionelt niveau så koster en professionel dartpil hurtigt mellem 800 og 1.000 kroner for en pil. Dartskiver kan du få får mellem 300 og 500 kroner hvis du vil have en skive som er af en meget god kvalitet.

Kendte danske dart spillere

Det er især vores engelske naboer som er meget gode dartspillere, de har gang på gang spillere som vinder verdensmesterskaberne i dart, men Danmark har faktisk også nogle meget gode og kendte dartspillere. Blandt kvindelige dartspillere finder du Ann-Louise Peters, som nok er den mest kendte kvindelige spiller, hun har vundet flere danske mesterskaber i Dart. Hos mændene finder du spillere som Per Laursen og Per Skau, sidstnævnte har vundet flere Danmarksmesterskaber i dart.

VM i Dart kommer til Danmark i 2021

I Danmark finder der hvert år årlige dartturneringer sted, i Esbjerg bliver Denmark Open og Denmark Masters afholdt, byen har været vært for disse turneringer siden 2014. I 2021 er byen også vært for verdensmesterskabet i Dart. Der kommer ifølge DDU mere end 550 dartspillere fra 40 forskellige lande som alle skal deltage i mesterskabet, som afholdes i Esbjergs Sport & Event Park. Der er mange som glæder sig til begivenheden, heriblandt de personer, som er aktive inden for sport betting, der allerede er gået i gang med research, så de vil være klar til dart betting på den store begivenhed i 2021.