Vandsport i Danmark

Sport

Danmark er omringet af vand og derfor er der ikke noget at sige til at danskerne elsker at dyrke sport i, under eller på vandet i forbindelse med et hav af forskellige sportsgrene. I denne artikel kigger på traditionelle og moderne former for vandsport i Danmark.

Sejlsport hiver flest OL-medaljer hjem

Traditionelt set har Danmark altid vundet de fleste af sine medaljer i forbindelse med vandsport ved de Olympiske Lege. 30 medaljer er det blevet til i sejlsport igennem tiderne ved Sommer-OL, hvor Danmark har vundet 12 gange guld, ni gange sølv og ni gange bronze.

På andenpladsen over flest medaljer ved de Olympiske Lege finder vi cykling med 26 medaljer, men det er stærkt forfulgt at roning på tredjepladsen med 24 medaljer. Gennem tiderne har Danmark opnået syv gange guld, fem gange sølv og ti gange bronze i roning ved Sommer-OL.

Næste år er der OL i Tokyo og hvis du kommer til at satse dine penge på betting via fx bet-bonuskode.dk kan det altså være en god ide at satse på roning eller sejlsport, set med danske øjne.

Så mange sejler i Danmark

Der er omkring 270 sejlklubber i Danmark og Dansk Sejlunion er naturligvis del af Danmarks Idrætsforbund. Der er især mange kvinder, der for nyligt har kastet sit blik på sporten.

I løbet af de seneste fem år har antallet af kvinder i medlemsklubberne i Dansk Sejlunion kun gået fremad og det vil sige at der i dag er omkring 12.000 piger og kvinder i de danske sejlklubber. Det betyder at 23 procent af medlemmerne i sejlklubberne i Danmark er hunkøn og det er en ny rekord.

Generelt oplevede Dansk Sejlunion en lille fremgang i medlemstallet mellem 2017 og 2018. I 2017 var der 51.974 aktive medlemmer, mens der var 52.199 aktive medlemmer i 2018. Det er er ikke en stor fremgang, men alligevel er det flot at sportsgrenen har rundet 52.000 aktive medlemmer for første gang i fem år. Rekorden for aktive medlemmer i sportsgrenen blev sat i 2009 hvor tallet nåede op på 59.000.

Derfor er roning godt for dig

Roning er som sagt en populær sport i Danmark. Der er ca. 140 roklubber rundt omkring i Danmark hvor mange går rundt og drømmer om at nå hele vejen til OL. Roning er en sportsgren, som er god for hele kroppen. Blandt andet er der mulighed for at forbrænde mange kalorier på kort tid, da sporten sætter gang i alle muskler i kroppen.

Det betyder også at du træner ben, mave, ryg, skuldre og arme på en gang. Især rygtræning er positivt, da mange danskere døjer med rygsmerter og derfor er det en god ide at styrke musklerne i ryggen.

Stand Up Paddle i Danmark

Den nye form for surfing Stand Up Paddle er blevet utroligt populært i Danmark. I denne sportsgren står surferen på et bræt, mens han/hun padler afsted med en pagaj. Derfor hedder det Stand Up Paddle og det bliver ofte forkortet som ”SUP”. Det er en sportsgren for alle aldersgrupper og det kan dyrkes overalt på fladt vand eller åbent vand. Det vil sige at danskere dyrker SUP i havne, på åer, søer, havet osv.