Mest populære sportsgrene i Danmark

Sport

De første dokumenter, der nævner sport i historien, er mere end 3000 år gamle. Nu om dage findes der mange forskellige former for sport, og næsten alle kan finde noget for sig selv. Danmark er ingen undtagelse. Der er et stort antal registrerede sportsspillere og endnu flere mennesker, der nyder at se spil. Folk kan også lide at satse på resultaterne af sportskampe, og de kan også gøre det ved at bruge comeon bonus. Denne artikel vil handle om, hvilke sportsgrene er mest populære i Danmark.

Fodbold

Fodbold er den mest populære sport i Europa, og Danmark er ikke en undtagelse. Det har en stærk hjemlig fodboldliga, med den danske superliga som den højeste. Hvert år dyster 12 hold mod hinanden og F.C. København har markeret sig som den mest succesrige gennem årene. De danske stadioner har mindre kapacitet end nogle andre europæiske lande, men det forhindrer ikke danskerne i at nyde deres yndlingssport, gå så langt for at have en eksklusiv fodboldkanal. Danmark har også omkring 1600 amature fodboldklubber med mere end 300.000 tilmeldte fodboldspillere. 

Håndbold

Når man taler om sportens popularitet i danmark, er håndbold næsthøjest placeret. Et stort antal registrerede spillere (næsten 150.000) vidnede også om det.

Fantastiske resultater, som danske håndboldhold opnår, taler helt klart højere end deres kvantitet. Danmark er det mest succesrige land i verden med i alt 104 medaljer både ved de olympiske lege og andre sportskampe.

Badminton

Badminton er også ekstremt elsket i Danmark, endnu mere end i de andre nordlige lande. En af grundene til det er, at danske badmintonspillere løbende vinder konkurrencerne. Kampe har stor mediedækning og udsendes altid af store tv-netværk. Badminton er også let tilgængeligt og opmuntret, børn spiller det ofte i folkeskolen og op til gymnasiet. Nationalt træningscenter ligger i København, så de bedste spillere i landet kan samles for at træne sammen. Selv dansk vejr er velegnet til badminton. På grund af de kolde vintre er der mere fokus på indendørssporten.

Golf

Når man tænker på golf, er der mange forskellige foreninger, men oftere er Danmark ikke en af dem. I virkeligheden er Danmark faktisk et af de ti bedste golflande. Det er berømt for sine 200 golfbaner. Der er både professionelle og familie golfbaner. Golfens popularitet i danmark har også påvirket udviklingen af turisme, hvor et antal hoteller er bygget i nærheden af golfbaner.

I Velje er der dansk golfmuseum, som udstiller golfudstyr, fotos, bøger og endda 

kopier af den første golfvogn lavet i Danmark.

Cykling

Danskerne er rigtig glade for deres cykler og bruger dem til både fritidsaktiviteter og transportmidler. Ifølge nogle undersøgelser er der omkring 5 millioner cykler i Danmark, hvilket er mere end det dobbelte af antallet af biler (ca. 2 millioner). Antallet af cykelstier er bestemt noget, der fremmer dens popularitet. Der er cirka 7000 km separate cykelstier samt 11 af Danmarks nationale cykelruter, som muliggør cykelturisme. Danmark afholder også regelmæssige cykelbegivenheder som Denmark Rundt, som er et etapeløb afholdt hvert år siden 1985. Enhjulede cykler er ingen undtagelse, og folk kører på dem gennem Rundetårns spiralformede korridor.

Årets Tour de France starter i København og fortsætter gennem Danmark til Frankrig.