Golf i Danmark; Hvor populær er den?

Sport

Alle kan lide at lave forskellige ting i deres fritid. Nogle mennesker læser bøger, mens andre spiller Bingo online ved hjælp af Maria Bingo anmeldelse. Sport er en af folks yndlingsbeskæftigelser i Danmark og i verden. I denne artikel vil kigge nærmere på golf i danmark, og hvor populær den er.

Golf i Danmark

Når man tænker på golf, er Danmark nok ikke det første land, man husker. I virkeligheden er golf ret populær i Danmark ved siden af fodbold og håndbold. Det går så langt, som det finder sted på listen over top 10 golflande i verden. Forskning fra 2018 viste, at der var 149.044 registrerede golfspillere.

Effekt af klima

Klimaet i Danmark er en del mildere end i resten af Skandinavien. På grund af den milde vinter i de sidste par år, er mange golfbaner tilgængelige hele året rundt. Perioden mellem januar og februar er faktisk ret populær blandt nogle golfspillere. Store mængder regn er også ideelle til golfbaner, fordi det gør græsset tykkere og grønnere mere frodige. 

Golfbaner

De adelige familier var dem, der bragte golfspillet til Danmark, så de første golfbaner var de private i slotte og palæer. I dag, Danmark er et land, der har mere end 200 forskellige golfbaner. Der er familiebaner såvel som dem for professionelle spillere. Nogle af golfbanerne ligger i skoven, hvor terrænet gør spil sværere og krævende. Nogle af disse golfbaner er lavet af kendte arkitekter som Martin Hawtree og Anders Amillon.

Danmarks Golfmuseum

I år er det 35 år siden, at Dansk golfmuseum blev grundlagt. Museet blev første gang åbnet i 1987 i dets skaber Erik Hallings hus. De samarbejdede med golfklubber og Dansk Golf Union og kom i besiddelse af en lang række golfantikviteter. Da samlingen voksede, måtte museet flyttes et par gange. Det endte med, at museet i 1995 fandt sin plads på Hotel Munkebjerg, hvor det ligger i dag. Den mest værdsatte besiddelse i museet er Fanø Medal, en pris i den første “Open” på det europæiske kontinent. Delene i samlingerne er også gammelt golfudstyr, fotos, bøger og endda kopier af den første golfvogn lavet i Danmark. Der er to udstillinger, der består af gamle værktøjer og materialer, der blev brugt til at lave golfbolde og golfkøller.

Golfturneringer i Danmark

Da golf er så populær sport, at Danmark vært for en række golfturneringer. Den første internationale golfkamp nogensinde blev afholdt år 1901. på Fanø. Vinderen blev en 21-årig kvindelig spiller fra Bremen. Antallet af turneringer blev kun organiseret én gang og holdt op med at ske efter det første år. Andre golfturneringer, som ECCO Tour Championship, blev afholdt i en længere periode i løbet af årene, men stoppede derefter. I øjeblikket er den mest populære turnering Made in Denmark, som finder sted hvert år i august.

Golfklubber

Klubs er noget, der følger golf hele vejen gennem historien til i dag. Københavns Golfklub er den første golfklub i Danmark og den ældste, der har eksisteret siden 1898. Danmark er også et af medlemmerne og initiativtagerne til Skandinavisk Golf Union.I begyndelsen af det 19. århundrede blev de første golfklubber bedt om at lave en forening. Sådan blev Dansk Golf Union lavet. I dag findes der over 150 golfklubber rundt omkring i Danmark. Deres antal vokser proportionalt med væksten i golfsportens popularitet.

Golf og turisme

Golfens popularitet i Danmark har også indflydelse på turismen. Der er et større og større antal tilbud og turpakker, der tilbyder golfrejser. Der bygges hoteller og resorts i nærheden af de mange golfbaner, så turister kan spille golf. De har også organiseret ophold for konkurrenterne under golfkonkurrencer.