Mærkelige sportsgrene spillede i verden

Sport

Vi elsker alle sport og kender til mange af dem. Der er mange forskellige sportsgrene du kan vælge imellem, som er noget for enhver smag. Men har du nogensinde hørt om disse mærkelige, for det meste ukendte sportsgrene, som måske spilles lige ved siden af dig?

Undervands Hockey

Så vi ved alle, hvad hockey er. Spillet på is eller måske et fast gulv, men under vandet…? Dette spil er fra England, og Alan Blake grundlagde denne mærkelige sport i 1954. Nu spilles det globalt. Spillereglerne ligner et almindeligt hockey spil, bortset fra at du spiller undervands hockey i poolen. Men under vandet. Ret interessant, og det må være meget sværere end en almindelig hockey kamp.

Wouss at Dutch Wikipedia, CC BY-SA 3.0 <http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/>, via Wikimedia Commons – cropped

Hunde Surfing

Ja, du læste rigtigt. Hunde kan virkelig gøre alt! Det er virkelig enkelt: Ejere træner hunde til at surfe og bringer dem derefter til at konkurrere med andre hunde. Dette kunne faktisk have været set i 1920`erne endda i kystnære USA.

Strudse Væddeløb

Denne stammer fra Afrika. Det er ligesom ved hestevæddeløb, du kommer på ryggen af strudesen … og racer. Men det er selvfølgelig sværere at kontrollere en struds end en hest, så det siges at være en sværere sport. Denne sport kan ses uden for Afrika også.

Cykelbold

Som du allerede kan se, ligner denne fodbold. Der er en person på hvert hold på en cykel (når man overtager bolden), der er lidt fast i spillet (for eksempel ingen bremser). Der er to hold, og målet er at score et mål, men på cykel. En tysk amerikaner Nicholas Edward Kaufmann tængte på denne sport i 1893, og det første mesterskab blev afholdt i 1929.

Re Sa Wiki, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Ost Rulning 

Denne er meget populær i England og den er absolut den mærkeligste sport i dette land. En runde Double Gloucester ost af ni pund rulles fra toppen af Coppers Hill, og konkurrenterne jagter efter den. Det er dog farligt, fordi folk er kommet meget til skade, ruller ned ad en bakke i det hurtige tempo, bare for at komme til osten …

Ekstrem strygning

Ligesom du troede, at denne liste ikke kunne blive fremmed. De fleste af ovemstående sportsgrene ligner andre ´normale´ sportsgrene, men denne er simpelthen meget unik, en af slagsen. Det blev opfundet i England i 1997. Det betragtes som en af de ekstreme, adrenalindrevne sportsgrene, men nogle vil hævde, at dette endda tæller som en sport.

Hvordan gøres det? En deltager rejser til en ekstrem destination, f.eks. en top af en klippe eller motorvej, og de medbringer et strygebræt og et strygejern, og de stryger. Det antages, at det at udføre sådan en næsten hver dag aktivitet på et meget farligt sted, som i en bevægende leg, bringer et vist adrenalin sus og fare for det.