Sådan spiller man dart: Råderen til begyndere

Sport

Dart er en ret populær sport, uanset om man spiller den på en bar med venner eller konkurrerer med andre mennesker. Hver begyndelse er svær, så i denne artikel kan man søge råd om, hvordan man spiller dart, hvis en er en nybegynder. 

Kropsstilling

Holdning er det vigtigste, når man spiller dart. Der er ingen rigtig eller forkert kropsstilling til at begynde med, kun den man er mest tryg ved. Indtil man finder sin egen holdning, anbefaler fagfolk en af grundstillingerne.

For den mest afbalancerede holdning skal personen stå sidelæns med den ene dominerende fod foran og den anden bagved. Skuldre og hofter skal også stå lige og være på linje med benene, når man kaster pile. 

Grebet om en dartpil

Den anden vigtige del af at spille dart er grebet. Spilleren skal holde pilen med fingrene ved skaftet. 

Antallet af fingre i et greb kan variere mellem 2 og 5. Når en spiller bruger flere fingre i et greb, giver det den mere stabilitet og bedre kontrol over en pil. Ulempen ved det er, at det gør det sværere at slippe en pil, når du kaster. De professionelle spillere foreslår et greb med tre fingre til begyndere. I dette tilfælde er grebet om pilen det samme, som når personen holder en kuglepen.

Sigter mod dartskive

Før du kaster pilen mod målet, er det vigtigt at sigte godt.

Første trin er positionering af armen. Skulderen skal være stille. Kastearmen skal være strakt ud og løftet i en albue, hvilket skaber en 90 graders vinkel. Hæv pilen til øjenhøjde. Spidsen af pilen skal vippes lidt opad. Inden man kaster pilen, kan man lave få øvelsesbevægelser fra håndleddet og svinge hånden tilbage.

Øvelse og konsistens

Dart er en af de sportsgrene, der kræver meget konsistens. Opgaven udføres fra en stationær stilling og gentages igen og igen. Fokus og disciplin er nøglerne til et godt dartspil. Øvelse er nødvendig for at opnå præcision, såvel som den rette kraft af en trøje og holdning, der fungerer for personen. 

Darten er mere end noget andet det mentale spil. Det kræver en vis tankegang at forblive rolig og fattet under pres. Selv mængden af mennesker kan være en lille faktor, der ændrer strømmen af spillet. 

Valget af pile

Når en person har erhvervet de nødvendige færdigheder til at spille dart, er det næste vigtige skridt et valg af dartpile. Der er et bredt udvalg af forskellige pile lavet af en række forskellige materialer. Vægt er en af de vigtigere faktorer. Det spiller en stor rolle, fordi jo tungere pile er, jo nemmere er de at kaste, og de vil holde sig bedre til dartskive, når de rammer den.