Kan bingo blive til en olympisk sport inden OL i Tokyo i 2020?

Sport

Flere hundrede tusinde personer spiller bingo hver dag, nu hvor det er blevet så populært at spille det. Online kan du finde alt fra ballet bingo til bingo med forskellige temaer som sport og TV. Der er nok at vælge imellem og hobbyen har taget verden så meget med storm, at der nu er folk, der spørger om det kan blive til en olympisk sport?

Det kan godt være at det lyder bizart, men der er faktisk flere, der arbejder på at gøre bingo til en olympisk sport. Mecca Bingo har endda indsendt en formel ansøgning til den Internationale Olympiske Komite (IOC) med håb om at der vil være OL i bingo i Japan i 2020. Her argumenterede Mecca Bingo blandt andet at der tidligere er blevet ansøgt om OL-godkendelse af andre lignende spil som fx kortspillet bridge. 

Er bingo en sport?

Det store spørgsmål er om bingo rent faktisk er en sport. Faktisk skal en sport have et internationalt forbund for overhovedet at kunne ansøge om at blive tilføjet til OL-programmet, men det stoppede ikke Mecca Bingo i at sende ansøgningen afsted.

Derudover er bingo hundrede procent et chancespil hvor brugeren ikke har mulighed for at have indflydelse på sandsynligheden for at vinde. Tilfældige tal kommer op og den eneste måde at øge sandsynlighederne for at vinde er forbundet med at have flere bingoplader, men det gør det ikke mere til en sport. 

Andre populære pengespil som fx bridge, poker og black jack er også delvist chancespil, men spilleren kan øge sine sandsynligheder for at vinde ved fx at kunne regne mønstre eller at bluffe. Som vi nævnte før er der tidligere blevet ansøgt om at inkludere bridge i OL og Sport England, som svarer til den engelske udgave af DIF (Dansk Idrætsforbund). Men Sport England afviste bridge i 2015 på grund af manglende fysisk aktivitet. 

Lesly Cliffford, som står for kommunikation hos Mecca Bingo, fortsætter med at kæmpe bingoens kamp for anerkendelse. Hun argumenterer at man skal have en fast hånd, intens koncentration og være mental stærk for at blive god til bingo.

Når det kommer til bingo, bridge og andre aktiviteter, som argumenteres at være en sport, bliver det ofte sammenlignet med skak. Pudsigt nok anerkender IOC skak som en sport, men det gør Danmarks Idræts Forbund ikke. 

Er e-sport en sport?

En anden populær online aktivitet, som også søger anerkendelse som en sportsgren er e-sport. Danmarks Idrætsforbund nægter at anerkende e-sport som sport. DIF-formanden Niels Nygaard har tidligere udtalt at der er mange forbund, som ønsker at blive godkendt i DIF og måske er e-sport på vej til det, men de skal kæmpe hårdere end hvad de har gjort hidtil. 

Man skal aldrig sige aldrig, da DIF har optaget andre lignende aktiviteter som fx billard, dart og petanque. Man bevæger sig en lille smule mere i alle tre aktiviteter ved at gå lidt rundt mellem runderne, men samlet set er der ikke enorm forskel på at sidde bag en computer og dyste i bingo eller e-sport og at kaste en dartpil efter en skive på væggen. 

Nygaard har udtalt at det hele handler om en subjektiv vurdering og at komme tæt nok på den magiske streg for at blive optaget i DIF. Derfor kan bingo måske blive optaget som en OL-disciplin i fremtiden, men nok ikke i forbindelse med OL i Tokyo, som er lige rundt om hjørnet.