UFC kommer til Danmark

Sport

UFC kommer for første gang nogensinde til Danmark, når der er et UFC-event i Royal Arena den 28. september. Du kan forberede dig til den store begivenhed ved at læse om hvordan du kan bruge bonus hos Mr Green til at spille på begivenheden og i denne artikel kan du læse meget mere om hvad der kommer til at ske i Royal Arena. 

Danmark kommer til at blive det 28. land, der har været vært for et UFC-event. Der har været en stigende interesse i UFC i Danmark, på grund af de flotte sportslige resultater af Damir Hadzovic og Mads Burnell. 

I forbindelse med offentliggørelsen af begivenheden udtalte David Shaw, som står for den internationale indholdsafdeling i UFC, at de har prøvet på at stable et event i København i et stykke tid og derfor er de spændte på den kommende begivenhed. 

Der har længe været planer om en UFC-begivenhed i København 

Dette er ikke noget som Shaw bare siger. Faktisk udtalte UFC-præsidenten Dana White til BT i 2018 at de arbejdede på et event i København. Faktisk lader det mere til at være kalenderen, der skal gå op i en højere enhed, da der er så mange byer, der ønsker at afholde et UFC-event.

Der er kun 42 UFC-stævner hvert år og i 2018 var der fokus på det første UFC-stævne i Rusland. Dengang forsikrede Dana White at UFC ville komme til Danmark før eller senere og den drøm gik hurtigt i opfyldelse, da Københavner begivenheden blev offentliggjort få måneder efter. 

Der er som sagt to danske MMA-fightere på nuværende tidspunkt. Damir Hadzovic og Mads Burnell er de to bedste nuværende danske MMA-fightere, men de har endnu ikke nået Martin Kampmanns niveau, som er en af de bedste danske fightere i historien

Drømmen om at leve af UFC

Mads Burnell lever dog ikke af sporten, selvom at det er en stor drøm for den danske fighter. Burnell og andre fightere som Mark O. Madsen, Nicolas Dalby og Søren Bak bruger mange timer væk fra familien og vennerne, når det kommer træning og kampe. 

De danske MMA-kæmpere skal altså jonglere familie, træning, kampe, venner samt et normalt job, der kan hjælpe med at betale regningerne og leve. Mark O. Madsen arbejder som iværksætter og har projektet Cage Warriors sammen med hustruen. Nicolas Dalby sælger hi-fi udstyr i en virksomhed og Søren Bak er pensionsrådgiver, når han ikke er i ringen for at kæmpe. Mark O. Madsen dystede tidligere på dansk jord, da han kæmpede i en fyldt arena i KB Hallen tilbage i marts. Her lykkedes det ham at besejre modstanderen Thibaud Larchet fra Frankrig. 

Madsen var godt klar over at han gik ind til en hård kamp, da Thibaud stod på 13. på verdensranglisten på daværende tidspunkt. Madsen måtte også forlade ringen med en flækket næse og masser af sved på panden, men det var altså indsatsen værd, da Madsen formåede at besejre Thibaud foran det danske publikum. Herefter kunne han tage hjem og fejre sejren med familien. 

Alle fire MMA-kæmpere drømmer naturligvis om at blive UFC-fightere og bare det at komme ind i varmen kan hjælpe en del på økonomien. Typisk får en UFC-fighter omkring 70.000 DKK for blot at stille op til en begivenhed som det kommende event i København. Det honorar bliver fordoblet hvis det lykkes ham at vinde stævnet.