Fodbold i Danmark

Sport Uncategorized

Der er delte meninger om fodbold eller håndbold er nationalsporten i Danmark, men de fleste mener at det er den hvide og sorte fodbold, som er med til at danne rammerne om den danske nationalsport. På amatørplan er det også den sportsgren, som de fleste dyrker. Der er omkring 330.000 medlemmer i det danske fodboldforbund i Danmark, hvilket er langt flere end den næst meste dyrkede sport gymnastik, som næsten runder 200.000 medlemmer.

Fodbold er danskernes foretrukne sport betting

Man kan også se at fodbold er danskernes foretrukne sportsgren, når det kommer til online sport betting. Omkring 90 % af alle danske væddemål, der placeres hos bookmakerne er på fodboldkampene inden- og udenfor de danske grænser. Online sport betting er blevet populært især på grund af bookmakernes attraktive tilbud med bonuskoder og rabatter til nye medlemmer. Hvis du f.eks. spørger dig selv hvad er en bet365 bonuskode, så kan du læse det på denne side.

De bedste danske fodboldklubber

De største fodboldklubber i Danmark er uden tvivl Brøndby IF og FC København. De to sjællandske klubber er de nuværende aktive klubber i en bedste danske liga, som har vundet Danmarksmesterskabet flest gange. FCK har pr. januar 2018 vundet DM 12 gange mens Brøndby har vundet den danske titel ti gange.

Det er også de to klubber, som har repræsenteret Danmark i europæisk fodbold flest gange. De københavnske løver har imponeret med sejre over blandt andet Manchester United og uafgjorte kampe mod storhold som Manchester City og FC Barcelona i den mægtige Champions League turnering. Det er også Champions League kampene og Europa League kampene, som trækker flest tilskuere på lægterne på de danske stadions. Den manglende hårde konkurrence i national dansk fodbold gør at tilskuertallene går den forkerte vej og at det kun er hold som Brøndby og AGF, der oplever fremgang i tilskuergennemsnittet på deres hjemmebaner.

Den danske ”underdogs” rolle

Det danske fodboldlandshold er ofte ”undersdogs”, når vi skal op og spille mod Sverige, Spanien, Brasilien, Frankrig eller de andre storspillende landshold. Denne rød-hvide kamp er med til at gøre fodbold til noget helt særligt for danskerne, som nyder ekstra meget når de bedste danske fodboldspillere formår at sejre. Det skete for eksempel ved Europamesterskabet i 1992, hvor det hidtil mest succesrige danske fodboldlandshold med spillere som John ”Faxe” Jensen og Peter Schmeichel var med til at sikre guldet. Nu er det sønnikes tur når Kasper Schmeichel som sammen med andre fodboldstjerner som Simon Kjær og Christian Eriksen skal bevise ved verdensmesterskabet i Rusland at Danmark hører blandt de bedste landshold i verden.

De succesrige danske fodboldkvinder

Mandefodbold har altid været mere populært end kvindefodbold, men faktisk har det danske kvindefodboldslandshold haft mere succes på seneste end mændene. Ved Europamesterskabet i Holland i 2017 var de danske fodboldkvinder i finalen mod Holland, hvor Danmark endte op med sølvet. Fire år før kom kvinderne helt til semifinalen ved EM i Sverige. Der er omkring 60.000 piger og kvinder, som er medlem af diverse foreninger i Dansk Bold Union, men størstedelen af pigerne falder fra når de skal på gymnasiet. Derfor står den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt i dag i spidsen for DBU-kommissionen, som går efter at der skal være 135.000 piger og kvinder, som dyrker fodbold i Danmark. Forhåbentligt er kvindefodboldlandsholdets succes med til at motivere flere piger til at spille fodbold.