5 besynderlige sportsgrene i Danmark

Sport

Du har sikkert hørt om fodbold, håndbold, tennis, golf og cykling, men har du hørt om skakboksning, hurling, tåbrydning, quidditch og ekstrem strygning? De fem sidstnævnte er fem anderledes sportsgrene, som du har mulighed for at kaste dig ud i, hvis du synes at det er for ”mainstream” at sparke til en fodbold eller at slå til en tennisbold.

Skakboksning

Skakboksning er muligvis den mest besynderlige sport på listen. Dette er en pudsig sportsgren, hvor to modstandere dyster på skiftevis i skak eller boksning. For at vinde konkurrencen gælder det om at vinde skakmat eller at lave en knockout i boksning. Selvom der ikke tales meget om skakboksning i Danmark, så har der tidligere været afholdt turneringer i storby som fx Aarhus.

Tåbrydning

I stedet for at lægge arm kan du måske udfordre dine venner i at dyste med fødderne. I kan kaste jer ud i den besynderlige sportsgren tåbrydning. Her bryder du og din modstander med jeres storetæer og målet er at føre sin modstanders tå ind mod en opstillet væg. Nasty Nash fra England er en af de mest succesrige i denne sportsgren. Han vandt VM-titlen for mændene for 10. gang tilbage i 2013.

Ekstrem strygning

I stedet for at konkurrere med fødderne kan du konkurrere ved at bevæge hænderne under ekstreme forhold. Extreme ironing, som vi kender som ekstrem strygning i Danmark, er en sportsgren der blander ekstremsport med strygning. Der kan være fx tale om at stryge mens du står på et surfbræt på havet eller fx at stryge oppe i bjergene.

En af de mest succesrige sportsudøvere i denne sportsgren er mesterstrygeren James Bigham, som strøg det britiske flag på Mount Acancaqua i Argentina. Her nåede den walisiske stryge-entusiast op i 6400 meters højde i en konkurrence hvor Dannebrog havde været tæt på at blive strøget i samme højde. Bigham havde klatret op på bjerget med en dansker og en guide, men danskeren blev syg ved Camp Canada, som ligger i 4950 meters højde. Derfor måtte danskeren klatre ned igen og dermed gik sejren til Wales.

VM i Harry Potter

Quidditch er en sport inspireret af Harry Potter bøgerne. Her kæmper to hold med syv spillere hver på kosteskafter. I Harry Potter filmene og bøgerne flyver Potter og co. på kosteskafter, men sportsudøverne i Quidditch kan naturligvis ikke flyve og derfor ”nøjes de” med at konkurrere ved at ride på kosteskafterne. Der findes klubber i landet, som fx Ringsted Quidditch Klub og der er også tidligere blevet afholdt en international quidditch-turnering på dansk grund, da Kongens Have i Odense dannede rammerne for turneringen tilbage i 2016.

Hurling

Hurling er en blanding af lacrosse, baseball og hockey. I denne udendørs sportsgren spiller spillerne en kamp med en økseformet træstav, som også kaldes for en hurley, og den bruger de til at skyde en læderbold i retningen af modstanderens målstolper. Det kan godt være at hurling virker mærkeligt i Danmark, men det er faktisk nationalsporten i Irland. Du behøver dog ikke at rejse til Irland for at prøve sporten af, da du har mulighed for at spille Hurling i København hos GAA Copenhagen.