Det skal du vide om sejlsport i Danmark

Sport

Danmark er omgivet af mere end 8.754 km kystlinje, og det er lige meget hvor i landet du befinder dig, så er du aldrig mere end 50 km fra havet. Dette er også en af grundene til, at sejlsport altid har været meget populær i Danmark. Det er lige meget om du er en erfaren sejler eller om du aldrig har sejlet i en båd før, så er der flere ting som du skal huske på inden du stikker til søs, i denne artikel ser vi på nogle af de ting du skal vide om sejlsport i Danmark.

Danmark sejler afsted i guld, sølv og bronze ved Sommer-OL

Sejlsport er den sportsgren, som Danmark har haft mest succes i ved de Olympiske Lege gennem tiden. Det er blevet til 30 medaljer i historien, hvoraf 12 af dem har været guld. Derfor er det måske sejlsport betting, som du skal satse på ved det næste OL? Derudover er den danske succeshistorie endnu en motivation til mange af dem, der overvejer at komme i gang med sejlsport.

Meld dig ind i en sejlklub

Det første skridt på vejen til at komme i gang med at sejle er, at melde sig ind i en sejlklub, ikke nok med, at du lærer andre mennesker at kende som også interessere sig for sejlsporten, så kan du også finde sejlskoler som bliver anbefalet af sejlklubben. Selvom der ikke er specielle regler som du skal følge for at kunne sejle med mindre både, så er det alligevel anbefalet at gennemføre et kursus, som forbereder dig på turen til søs. Du skal huske på, at vandet kan være farligt hvis du ikke forstår hvordan du skal tyde det.

 

Bestem dig for hvilken type båd du vil sejle

Det næste du skal gøre er, at finde ud af hvilken form for båd du vil lære at sejle med, vil du helst sejle alene i en mindre jolle, eller vil du gerne sejle på en stor sejlbåd, hvor der er brug for flere personer for at kontrollere båden, dette er beslutninger som du skal tage inden du går i gang.

Overvej et højskoleophold

Det er ingen hemmelighed, at sejlsport er en relativ dyr sport at komme i gang med, derfor kan det være en god ide, at se sig lidt omkring og prøve om sejlerlivet virkeligt er noget for én, inden man begynder at investere en masse penge i båd, bådplads og klubmedlemskab. En god måde at prøve kræfter med sejlsporten på, er ved at tage på et højskoleophold hvor man får både praktisk og teoretisk kundskab inden for sejlsporten.